Sunday, 16 October 2011

Terima kasih BANYAK-BANYAK!!!

Entri kali ni nak tulis dalam BM. Tapi kalo dlm bm kena mintak maaf awal2 sebab mesti la banyak merapu kan pastu nanti mesti post ni panjang sangat kan pastu nanti mesti korang letih nak bace kan *awal-awal lagi dh merapu*

Post kali ini khas untuk keluarga dan kawan-kawan yang datang semata-mata nak support semalam. RM2000 boleh cari, Ipad & Microwane Oven boleh usaha beli, hamper Nestle boleh rasa tester kat Giant tapi sokongan yang mereka-mereka ni bagi memang tak ternilai. Kalau menang tapi sokongan tak sehebat macam ni pn rasanya tak berbaloi menang.

Tiba-tiba sedih teringat cerita Susan Boyle mase dia diterima masuk X-Factor tapi bila balik rumah baru dia perasan tak ada orang nak celebrate dengan dia. Kak Susan!!!Kak Susan tabah sangat!!!(in case dia terbaca blog ni: Sis Susan!You're very persevere!!) (tapi nnt dia mesti terpikir asal orang ni panggi aku kakak?bila masa mak aku kawen ngn bapak kauuu???)

1. Mummy & kaum kerabat

Mummy merupakan mak saya. Saya panggil mak saya mama. Mak saya merupakan satu-satunya insan yang telah menyokong saya dari dulu sampai sekarang.

Eh cop! Ada saat-saat yang mak saya tak sokong. Contoh paling ketara: masa verangan nak masuk Masterchef dulu..dah download dah ni borang dari website Astro..skali mak saya kata "hah!xpayah!masak nasik lemak pn x pandai" Oh pedihnya! bila mak sendiri tak yakin dengan kita! tapi depan mak tak nak kalah kan so, menjawab la (adik2 jangan tiru aksi2 ni dirumah) "nasi lemak memang la tak pandai masak sebab nasi lemak kena bangun pagi buat" errr xde kaitan senanye..mesti mak aku ni bangga time tu sebab hujahan pembelaan saya lemah so dia rasa dia menang la tu. Cit!

Tapi other than that, mak sy ni mmg supportive! Dia akan habiskan apa saya masak, walaupun saya sendiri tak sanggup nak habiskan sebab tak sedap. Tapi maybe sebab bahan-bahan guna duit dia, so sayang membazir kan..hehe..

Terima kasih banyak-banyak kat kakak sulung, Jaja & tunang dia for coming! Terharu I baru balik kerja terus rushing g Shah Alam u! Kakak kedua & tunang dia pun banyak bagi support. Msg2 kot hp semua..terharu mak nak..Adik-adik? Adik yang sulung wish2 la jgk kot internet.. yang lain?hampeh!yang bongsu tu paling best.. bila dapat Ipad baru nk tunjuk sokongan padu..dah terlambat!Bye! *tibe*

Kak Darin and Abg Safri, terima kasih datang bagi sokongan! It means a lot to me bila Kak Darin & Abg Safri datang! Rasa macam masih ada yang sayang gitu.. Tq!Tq!!

2. Kawan-kawan


Setiap kawan yang datang tu saya hargai sebab saya tahu semuanya bersusah payah nak datang. Yang sampai awal, Aina, Nad & Ili.. Aina & Ili ni dah la dari Semenyih tataw jalan tapi sanggup redah! Yang Nad ni dtg all the way from Terengganu okay! Terharu sangat-sangat korang datang..serious! Hanya Allah yang mampu membalas jasa set2 mung..


Lepas tu Sarah, Kema, Su, Fafa & Eja. Mereka-mereka ni memang la kawan yang suka menyokong. Tak caye korang kawan dengan dorg. Dorang memang supportive & caring! Sarah baru abes netball, datang. Yang paling terharu bila kitorg banyak lagi assignment yg penting yg kene submit next week tapi dorg datang jugak. Eja pulak sakit-sakit pun datang tau! Terima kasih korang!!!Sorg lagi, Yaya n Loko!Terima kasih singgah!

Dorang ni la yang paling banyak cheer tadi..terima kasih korang!!!!!

3. Kawan rapat

Hehe..terima kasih tangkap gambar tanpa henti. buat sy rase mcm super star pulak! *padahal flash yang tak henti2 berkelip tu dtg dr kamera sendiri je..hehehe* Tq for driving us all the way dari Bangi patah balik Nilai lalu highway Plus hubungan tengah 2 tol RM6.90 tu! Terima kasih jugak sebab tak henti-henti suruh sy rileks!

4. Yang tak dapat datang

Terima kasih sebab selalu caring tanya2 pasal Masterchef ni and selalu percaya kat aku..Especially Fatin, Naima, Ofi, Zedah,Wan (tgk ade name mu ni!!!) andddd jap yang ni kena buat perenggan baru

Izan, yang jauh nun di sanaaaaa.. selalu support n doakan..terima kasih izang! Moga Allah mempermudahkan urusan mu..Walaupun di seberang sana, sanggup msg2 aku bagi support..yang dekat2 ni msg pun 1 sen, x msg pun..Tapi izan walaupun msg beribu2 (rupiah) kene caj..sanggup!

Joshee: Tq sbb sll tanya update aku!!setiap kali dapat msg ko aku terharu sebab ko caring je. Wpon ko x dpt dtg aku still nak thank u kat ko sbb ko sll tunjuk excited. Harap2 ko mmg btol2 excited.Tapi kalo ko tipu2 excited pn x pe sbb kesan dia kat diri aku mendalam beb! With words and excitement like this, dunia pun boleh berubah tau!

Ida: tq so much bg support n willing utk dtg rmh aku sokmo main masok2!!!

Nadia, Nan, Jude, uncle, aunty and semua @Tutti Frutti Seri Bangi & Nilai..terima kasih sgt bagi support kat saye..walaupun kita knew each other baru sebulan lebih sikit..tapi korang semua semangat bagi sokongan and tanya2 update..macam family sendiri dah rase closeness tu..Patutla Tutti Frutti ni hot selling sgt..bukan sbb produk n servis je tapi staff2 and owner yang sgt sgt pemurah and baik hati!

Next saya nak update pasal bloggers yang saya jumpe..Bloggers ni semua sangat friendly and happening..so kene update kat post khas sbb korg semue buat event ni lagi gempak!

15 comments:

Hajarul Falenna said...

owh wowwy!still bangga dgn ko!dh trkenal ni jgn nak brlagak lak ek. ah satu lg, dh trkenal org yg x *kenal* ko akn kenal ko..so pndai2 lah ek..hahaha

mr.F said...

Tahniah wawa....u deserve it!

eencyweency said...

Fafa:xde maknenye terkenal..same je bilangan org yg knl aku tuh..uhuk2..x phm ayat ko yg last2 tu!!!tp tq so much dtg supoort tau!!!terharu sgt!!
falihin: tq so much falihin! :)

Hazwan Arif said...

xdok pon name aku..xpe2

Nadhirah Ahmad said...

Sama2. Tp bes maren redah dgn ad sdkit pgthuan. Wlpun stiap jln yg ak suh ena msuk bese ending dgn kot( sbb kompem xkompem).... Tp nsib bek btul. Ad se jln je tslp msa blik, tp jln bese. Pusing xsmpai se km pun. So xsempt ak cuak mcm hri tu... Btw cngrts again. Bsr dh kwn ak, reti msk dh..

ibuhebat said...

Waaa.. Hebatlah wawa.. Tahniah!

sawaNiLa.com said...

tahniah wawa... patut dapat nombor 1 nih..:) kirim salam kat mama wawa ye. tak sempat salam dgn dia

Jαnnαhツ said...

tahniah menang. you deserve it pal.

AsHiDa said...

tahniah wawa!pandai memasak tu...kirim salam kat mak wawa...aritu mase semifinal masterchef tak sempat borak dgn wawa...borak dgn mak wawa je...

nn said...

kawan rapat. hahahahaha

eencyweency said...

tq so much ibu hebat, kak yati, jannah & kak shida! saya doakan allah mempermudahkan urusan kakak2 semua n u too jannah!

naima:dah tu?kawan loose?hahaha

eencyweency said...

Wan: dh name mu kat part blogger rr..sbb mu kan blogger..heheh

Nad: terharu mu sanggup mari!!terime kaseh byk2!!!!

kak ina kl said...

tahniah wawa..kamu memang berbakat..tahun depan masuk mastercafe malaysia yer

Anonymous said...

Betul tu Kak Ina, Wawa ni memang berbakat walaupun saya tak sempat merasa Avocado dishnya tu..huhu.

-AE-

eencyweency said...

aunty, xdapatla sy nk msk masterchef msia..tgk blog masterchef msia je sy dh tergamam