Sunday, 16 October 2011

Blogger-blogger kat Finale event yang hapening & sangat best

Rasanya semua dah tau pemenang Blogger Masterchef Final kan? Ini dia orang nya:

Dan ini blognya:http://wendyinkk.blogspot.com tengok blog je dah tau dia memang sangat berbakat! Untuk finale semalam, dia buat hidangan yang para juri tak puas-puas nak makan. Tahniah Wendy!!!

Ni pula pemenang bagi kategori blogger buzz! Mohd zaid..Orangnya cool je..tak nampak kepoh-kepoh tapi dia la yang menang RM1000+ipad+microwane oven Panasonic+hamper Nestle

dan ini blog nya:www.mohdzaid.com

Kalau masa semi-final kita start dengan orang depan, ni kita start dengan orang sebelah pulak. Saya dapat station no2, jadi orang sebelah saya ialah yang bernombor 1 dan 3.

Station 1

orangnya kelihatan sweet dan sangat tenang..saya jadi gabra pulak duduk sebelah kak beri ni..nice to meet u kak beri!

Station 3

Blogger yang ni adalah antara blogger otai. Nama dia Abg Jai. Saya memang la suka buat orang keliling saya susah, ari tu pinjam towel orang depan ni terpercikkan minyak kat Abg Jai ni. Mintak maaf sangat2..x sengaja..dah gelabah sangat time tu.

Yang 5 finalis dari round 1 saya dah kenalkan aritu.. Jadi, dua lagi peserta lain ialah:

http://goodyfoodies.blogspot.com/

Blogger ni terkenal dengan nama baby sumo. Saya pernah comment kat blog dia before this. Rasanya pasal review makanan dia kat Al-Ammar

http://jabberholic.blogspot.com
Blogger ni pulak sangat kreatif! Dia buat 4 dippings yang berbeza untuk makan dengan canapes

Blogger lain yang saya jumpa semuanya otai-otai..*segan jap*

Blogger ni sebelum ni mampu mengikut (follow) je blognye..jadi semalam jumpa dengan the very famous http://www.kakinakl.com/ ! Aunty ni sangat peramah orangnya patutla ramai yang suka. Banyak juga resepi yang saya try2 dari blog ni. Sebelum blog saya ni dibuat lagi. Kira macam star-struck jugak la masa jumpa tu.

Yang ni pulak www.abangensem.com punye isteri..cantik wife dia..masa mula2, borak dengan kakak ni la..lepas tu tanya2 blog..rupanya suami dia yang berblog..tapi famous jugak blogger ni sebab selalu tgk name die dimention dlm blog2 famous lain.

Selain tu, jumpa pengacara Zainal Alam Kadir!

& Masterchef Malaysia Lynn!!! yup! dia kebetulan lalu kat situ..Kak Lynn ni pun blogger rupanya..tengok la blog dia..kalau lah dia yang masuk Blogger Masterchef ni..memang la semuanya tenggelam!
Itu je..next update pasal apa yang saya buat untuk cabaran kotak misteri pulak :)

16 comments:

Jαnnαhツ said...

wah, berpeluang jumpa blogger otai. hm. menarik. pengalaman berharga.

strawberi said...

hehe..nice to meet u too..akak kan buat salad je.,..jd byk masa terlebih..hahaha...asik dok tgk wawa masak je..kagum tul...mmg sgt kreatif..good job.. :)

eencyweency said...

jannah:tu la..1st time join blogger event ni..seronok jgk
kak beri:tq so much kak!akak punye muke same mcm kwn sy..aritu nak suruh dh gmbr berdue..tp x sempat!

eencyweency said...

jannah:tu la..1st time join blogger event ni..seronok jgk
kak beri:tq so much kak!akak punye muke same mcm kwn sy..aritu nak suruh dh gmbr berdue..tp x sempat!

abang ensem said...

Alamak.. camner gambar wife saya ada kat dalam blog ni? Takde can la saya nak menggatal dengan Wawa.. hahaha. Anyway, thanks sebab bagi saya enterframe dalam 'blog comel' ni.

mr_mrs mikko said...

x sangka wawa ni bloggers.. kaka baru taw pas tgk gambar waa dkt fb..

waaaaahhh!! mmg bbakat ah, blh ah ajar kaka ni nnt,..

akuzle said...

taniah, dik. akak segan nk g tegur awk arituh psl lom sempat smpai umah awk neh. neh dh kira selamat sampai dah...ehehehhe... selamat berkenalan..ppsstttt, duit bebyk tuh nk wat aper? (nyebok japs..ihihiihih)

JAI said...

Tahniah Farah..alah otai amende..hehe..kita blogger cap kambing gurun jerrr..hehe

Baby Sumo said...

Congrats to you! :)

wendyywy @ Table for 2..... or more said...

I need to repeat myself here,
I am very very impressed with your idea of poori with avocado creme pattisiere. Very much indeed!
It's been great meeting you and keep up the good work!

eencyweency said...

Abgensem: hahaha!macam2..welcome n tq jgk sbb bg sy interframe kat blog yg ensem itu..kem slm kat wife..kate kat kakak cantik sy dh ltk resepi :)
Mr_mrs mikko:boleh..ape salahnya..sama2 belajar sbb sy pn byk lg xtau ni :)
Kak Akuszle:terima kasih kak..alahai nak segan apenye la..rumah ni x femes tu psl akak x pnah smpi tu..haha..keep in touch!nnt ada peluang kite jumpe lg!Duit tu xdpt lg..sy lupe nk tanye organiser cane nk redeem check beso tu..uhuk2
Abg jai:kambing gurun tu la yg otai tu..sy cap ayam..haha
Baby sumo: tq dear! Nice to meet u!xsempat nk ckp2 padahal i dah plan nk cerite kat u psl i sll bace blog u dulu..hoping to meet u again :)
Wendy:tq so much! Ur dish blew off the judges and tasted great too!ur family must've been lucky :)

eencyweency said...

Abgensem: hahaha!macam2..welcome n tq jgk sbb bg sy interframe kat blog yg ensem itu..kem slm kat wife..kate kat kakak cantik sy dh ltk resepi :)
Mr_mrs mikko:boleh..ape salahnya..sama2 belajar sbb sy pn byk lg xtau ni :)
Kak Akuszle:terima kasih kak..alahai nak segan apenye la..rumah ni x femes tu psl akak x pnah smpi tu..haha..keep in touch!nnt ada peluang kite jumpe lg!Duit tu xdpt lg..sy lupe nk tanye organiser cane nk redeem check beso tu..uhuk2
Abg jai:kambing gurun tu la yg otai tu..sy cap ayam..haha
Baby sumo: tq dear! Nice to meet u!xsempat nk ckp2 padahal i dah plan nk cerite kat u psl i sll bace blog u dulu..hoping to meet u again :)
Wendy:tq so much! Ur dish blew off the judges and tasted great too!ur family must've been lucky :)

Jabberholic said...

Congrattttttts Wawa! U truly deserved it! Tak sempat nak borak2 with you that day.

eencyweency said...

Tu la..akak pn creative ape with 4 dippings! Harap dpt jmpe lg nnt :)

Baby Sumo said...

Hehe hope to meet you again next time. :) Maybe u boleh make roti puri for me to try?

Anonymous said...

Today is good poorly, isn't it?